Лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки ще посрещне в София на 16 ноември Марин льо Пен - президент на "Национален сбор"-Франция, съобщиха от пресцентъра на "Воля".

Марин льо Пен ще бъде в София на работна среща с Веселин Марешки и депутати от "Воля". За събитието, което ще премине под мотото "Европа на нациите и свободата-нов модел за европейските граждани", пристигат още Геролф Анеманс- евродепутат и президент на Движението за Европа на нациите и свободата /MENF/, което е европейското семейство на ВОЛЯ. В София ще бъде и Томио Окамура- председател на партия "Свобода и пряка демокрация"- Чехия, Никола Бей - евродепутат и съпрезидент на MENF. Очаква се да пристигнат и представители на "Партията на свободата" -Австрия, на гръцката "Нова десница" и др.

"Воля" стана член на Движението за Европа на нациите и свободата на 1 март тази година, припомнят от партията. Новината бе съобщена след среща на Веселин Марешки с лидерите на Движението в Брюксел.

Марешки участва в голям лидерски форум в Ница в началото на май т.г., където проведе среща с Марин льо Пен (на снимката).

Веселин Марешки се присъедини към MENF по покана на партиите- членки, която бе отправена към него още през 2017 г., след влизането на "Воля" в Народното събрание.