Партията на зам.-председателя на парламента и бизнесмен Веселин Марешки - "Воля", обяви изненадващи имена, които започнала да обсъжда за кандидат-кмет на София.

"Ръководството на "Воля" проведе работно съвещание, с което се поставя началото на вътрешно-партийната дискусия за кандидатури, които партията да издигне за поста кмет на София на предстоящите догодина местни избори. Сред имената, които бяха коментирани, заедно с това на Мая Манолова, бе обсъдено и името на Румен Радев. Според социолозите, той е с много висок рейтинг. Така че не би трябвало кметската надпревара да го изплаши. Този пост дава много правомощия - тъкмо ще свърши нещо реално за народа", коментира Марешки, цитиран в официално съобщение от партийния пресцентър.

Номинациите, които "Воля" обсъжда - на надпартийните национален омбудсман и на президента, изглеждат доста странно. За Манолова, която е бивша депутатка от БСП, дори се говори, че може да получи подкрепа от ГЕРБ, тъй като според неофициална информация Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира отново за столичен кмет. В същото време Манолова неофициално се спряга и като потенциален кандидат на социалистите, заедно с депутатите Георги Свиленски, Петър Кънев и Елена Йончева, евродепутата Петър Курумбашев и шефа на столичната партийна организация и общински съветник - Калоян Паргов.

Държавният глава, който беше издигнат и подкрепен също от левицата, пък със сигурност няма планове изобщо да се явява на тези избори.