Ден преди началото на регистрацията за изборите на 14 ноември две партии - "Волт" и "Средна европейска класа", са в официална коалиция, наречена "Продължаваме промяната". Така те стават мандатоносители на проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"След приключването на мандата на Кирил Петков и Асен Василев проведохме разговори и видяхме, че гледаме в една посока. Видяхме, че имаме доста общи точки и може да си партнираме съвместно", каза в bTV лидерът на "Средна европейска класа" Константин Бачийски.

Той заяви, че не са поставяли никакви условия, тъй като с Кирил Петков "имат по-трайни взаимоотношения" и се познават във връзка с различни проекти.

"Началото на тази година мислех да правим някакъв много по-голям проект, надхвърлящ рамките на "Средна европейска класа", където да привлечем хора от ляво и от дясно. Всеки от хората, с които го правехме, си направи списък с лица, с които иска да си сътрудничи. В моя беше името на Кирил Петков, а тогава не беше толкова известен. Този проект не се случи, но както виждате нещата се развиха естествено", обясни Бачийски.

Той заяви, че ще подкрепят проекта "Продължаваме промяната" с каквото могат. Лично той няма никакви претенции за листите, защото се определя като ентусиаст, който работи за каузи.

"Никога не съм се стремял към някакви постове и политическа реализация. На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат дадени цели", каза лидерът на "Средна европейска класа".

"Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще се яви в коалиция с партиите "Волт" и "Средна европейска класа". Двамата бивши министри ще бъдат нейни представляващи, стана ясно снощи от съобщение на партията.