Лена Бориславова разкритикува заявката на номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел, че нейният правосъден министър ще поиска отстраняването на Иван Гешев от ВСС, като я нарече само ПР ход. Тя констатира още, че ГЕРБ-СДС изобщо не са искали да се състои срещата с ПП-ДБ, като нарочно са предложили такава, докато лидерите на ПП отсъстват.

"Да поискаш оставката на Гешев от ВСС, който два пъти не я гласува, без да кажеш и дума каква промяна на Конституцията е необходима или за смяна на ВСС, може да бъде само и единствено ПР ход. Неубедителен. Слаб. Излишен", написа в профила си във Фейсбук Бориславова.

"Както и да предлагаш среща, когато предварително знаеш, че другата страна не може да присъства. Явно не искаш среща или нямаш сериозни намерения към нея. И после как да не излъчиш министри за кабинет на ГЕРБ", добави тя по повод факта, че ГЕРБ не прие искането на ПП-ДБ срещата да се отложи за петък заради отсъствието на Асен Василев и Кирил Петков, които са в чужбина. 

"П.С.: ПП-ДБ ще продължим да настояваме и да подкрепяме системните усилия за превръщане на България в правова държава с независима съдебна система и работеща прокуратура. Независимо дали сме управляващи или опозиция. Ще стоим зад принципите си. И те не се сменят в зависимост от шансовете за съставяне на кабинет. Защото иначе са непотребни", коментира още Лена Бориславова.