Весела Лечева от БСП поиска партиите от протеста да се разграничат от бизнесмена, като не споменава името на Васил Божков. Лечева е призовала протестиращите във фейсбук на 7-мия ден от протеста и го е озаглавила "За да сме наясно и начисто". 

Това става и ден, след като анонимен свидетел обяви в съда, че Васил Божков му е казал, че шефът на неговата охрана лично е застрелял Манол Велев.

От публикувани записи от прокуратурата вчера пък става ясно, че Васил Божков насъсква протеста, координира го и дава теми за писане от Дубай на протестиращите. Лечева е отбелязала: "Справедливият гняв на хората не трябва да се използва в нечий сценарий."

Ето и пълният текст на поста: 

"За да сме наясно и начисто

На седмия ден от протеста се обръщам към партиите и организациите, които се обявиха, че подкрепят свободния, мирен и чисто граждански протест срещу мафиотския модел на управление, срещу корупцията, бедността и равнодушието.

Призовавам ги да се разграничат ясно и публично от подкрепата на хора със спорно минало и настояще. Да не приемат безкритично и безрезервно всяка подкрепа. Справедливият гняв на хората не трябва да се използва в нечий сценарий. Само след подобно разграничаване, партиите и организациите ще могат да излязат с чисто лице пред протестиращите граждани!"

Лечева продължава да се грижи за Манол Велев, който бе прострелян преди години и е в кома, след като в атентата загуби част от мозъка си.