"Служебният кабинет е в минно поле заради тежкото наследство, което му оставиха предишните управляващи". Това мнение изрази в предаването "Офанзива" бившият министър на икономиката в последното правителство на ГЕРБ Лъчезар Борисов.

"Апокалипсисът, за който говори г-н Петков в последното си обръщение, е в хладилника и в джоба на всеки един българин и във всяко едно домакинство ще бъде усетен тази зима, когато хората няма да могат да си плащат сметките за ток, отопление, дърва. Апокалипсис е силна дума, но проблемите са доста съществени и сериозни", подчерта той.

По думите му първите стъпки на служебното правителство са "сякаш в минно поле". "Наследството е много тежко. Тези служебни министри - освен с основната си задача - да подготвят изборите, трябва да се справят и с много други предизвикателства и много тежко наследство - започвайки с природния газ, многото проблеми в икономиката, инфлационния данък, обедняването. Всичко това тежи на плещите на хората и е едно минно поле, в което влизат тези министри".