Смяната на Стефан Янев е грешка, заяви депутатът от БСП Крум Зарков.

"Това решение не води до единение, това решение води до още една тема, която ще се обсъжда занапред. Стефан Янев е човек с авторитет и тези му позиции, които рамкирахте - разбраха хората, че това е човек, който обмисля и е със самообладание, и не се хвърля към нещо, и това щеше да е важно за тежките решения, които предстоят", напомни социалистът.

Зарков очерта тежкото разделение в обществото на русофили и русофоби и препоръча да не се нагнетява ситуацията в тази посока. 

В тази връзка той подчерта, че следващият министър ще се окаже в тежка ситуация, тъй като позициите му ще се посрещат с недоверие - неминуемо сравнени с тези на предшественика му. По думите на Зарков хората всеки път ще си казват, че той прави това, което Янев е отказал.

Зарков отбеляза още, че нито един военен не обича да употребява думата "война", като го каза по повод основния аргумент на премиера да поиска оставката на министъра на отбраната.

"Изричайки тези критики, аз имам предвид, че съм част от управляващото мнозинство, приел съм споразумение, което трябва да се спазва, и затова ще подкрепя, но моля ви настоятелно да се вслушате в критиките, да ги осмислите и да ги имате предвид в следващите си действия", призова Крум Зарков.