Служебният премиер Огнян Герджиков отрече снощи да е настоявал за отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов, предаде БТА.

Вчера самият Костов загатна, че отстраняването му идва след натиск от министър-председателя.

Но в коментар пред журналисти Герджиков заяви, че няма как да иска оставката на Костов, след като никога не е бил в МВР и не знае какво е правил освободеният вече от президента главен секретар.

Президентът Румен Радев е подписал вчера указ, с който е освободил от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Герджиков коментира и изказването на доскорошния премиер Бойко Борисов, че отстраняването на Костов цели подпомагане на манипулация на изборите в полза на БСП.

Той каза, че това е великолепен извод и който го е направил заслужава Нобелова награда.

Служебният премиер не изключва възможността предстоящите избори за Народно събрание да бъдат оспорени в Конституционния съд, въпреки че вече има кандидат по обществената поръчка за машинно гласуване. Той коментира темата пред журналисти тази вечер.

Герджиков заяви, че е хубаво, че има кандидат, но не може да гадае дали обществената поръчка ще завърши успешно. Много ми се иска да е успешна, защото това е едно от нещата, които ме безпокоят, добави служебният премиер.