"Възраждане" ще се срещне с ГЕРБ-СДС, ако получи покана за среща, но няма как неговата партия да подкрепи мандат на ГЕРБ-СДС, коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на формацията Костадин Костадинов Той уточни, че нямат още покана от партията на Бойко Борисов за разговори.

"Ние ще говорим с всеки, който ни покани, защото в крайна сметка нашите избиратели за това са ни пратили тук. Ние не сме самодоволни и самодостатъчни. Разговаряме с всички, дори и да не уважаваме избраниците, сме длъжни да уважаваме техните избиратели. И точно поради тази причина получим ли покана, ще разговаряме", каза Костадинов.

"Аз съм сигурен обаче, че мандат няма да получим, защото "Възраждане" е единствената политическа сила в България, която е извън вашингтонския консенсус", добави той. "Разбира се, ние никога не сме отказвали тази отговорност и сме готови със състав на кабинет", повтори той.

Костадинов не се съгласи с оценката на Корнелия Нинова, че преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са театър, който наблюдаваме всички.

Според него това е "удушаване на политическата формация около "Продължаваме промяната" и "Доносническа България". Костадинов прогнозира, че макар и в момента ПП-ДБ да са втори, скоро щели да бъдат четвърта или пета политическа сила. Той изрази учудване - не разбират ли техните представители, че преговорите с ГЕРБ ще доведат до отлив на избирателите им.

"Нима те не са наясно, че техните избиратели са интелигентни, почтени и честни хора, които в крайна сметка подкрепиха една формация, която подкрепи една формация, която влезе в политическия живот на държавата с амбицията да изчегърта ГЕРБ, да арестува Бойко Борисов и да унищожи корупцията", припомни лидерът на "Възраждане".