Регулаторите винаги са били регулирани от управляващите, а назначенията- предмет на сделка в управляващото мнозинство. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той коментира казаното от съпредседателя на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков относно сделка между "Юнайтед груп" и "Булсатком". Ако е вярно, че утре Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще одобри сделката между "Юнайтед груп" и "Булсатком", това много ни притесни, посочи Кирил Петков и допълни, че е притеснително, ако комисията просто одобри това решение, което ще се отрази на хиляди българи, без никакъв коментар.

Т.нар. независими регулатори се регулират от управляващите. Същото нещо се случи и с Конституционния съд. В България няма независими институции, няма и демокрация вече, има просто един олигархичен режим, който парчетосва държавата, каза Костадинов.

Тази тройна коалиция все повече прилича на онази тройна коалиция, която навремето Бойко Борисов влезе в политиката да свали. Когато прохождаше в политиката, обещаваше, че ще вкара нейните лидери в затвора, след което направи коалиция с тези, които всъщност щеше да вкарва в затвора 14 години по-късно - с ДПС, коментира председателят на "Възраждане".

"Възраждане" не се притеснява от нова партия, заяви Костадинов. Според него слуховете около евентуална партия на президента Румен Радев няма да се случат. "Няма избирател на "Възраждане", който би могъл да тръгне да се изкуши от представител на партия, свързана с президента, който поруга, заедно с управляващото мнозинство, конституционния референдум за запазване на българския лев", каза той. По думите му в много други неща президентът не е реагирал така, както очакват хората. Анализатори се опитват да внушат, че няма алтернатива - единствената алтернатива е гледайте президента, смята Костадин Костадинов.

Прекалено много станаха убийствата, откакто управлява "тройната коалиция", коментира по-рано той пред журналисти в Народното събрание разстрела снощи на Мартин Божанов. Не бих се учудил в интерес на истината, добави Костадинов, ако "и това е свързано с ПП-ДБ, защото тези убийства при тях са доста съвпадащи". "Нека не забравяме, че така си отиде и Джънгов, работодателят на Лена Бориславова, за когото по същия начин се направиха на приятно разсеяни", каза още лидерът на "Възраждане".