Ръководството на БСП предложи над 20 души за изключване от партията, Корнелия Нинова демонстрира непоносимост към чуждото мнение, заяви пред bTV членът на Националния съвет на БСП в коментар за днешния Национален съвет, на който не са липсвали сблъсъци. 

Предложиха над 20 души за изключване на БСП, сред които Петър Мутафчиев, Дора Янкова, Емилия Масларова, сред тях съм и аз и други, каза Паскалев. Този авторитаризъм няма да доведе до нищо хубаво за левицата, посочи той.

"Имаше предложение от Румен Овчаров всички членове, които не се бяха регистрирали миналия път да бъдат предложени за изключване от Румен Овчаров. Тази точка обаче беше изтеглена", допълни той.

Може би утре ще има продължение на освобождаването на партийни членове.

Според него БСП се превръща в авторитарна партия и призна, че партията има тежки проблеми. 

"Думите на Корнелия Нинова, че били поканени другите леви партии да водят диалог с БСП - това е лицемерие. ДПС и ГЕРБ по-леви партии ли са? ", попита Паскалев.

"Очаквам утре да има скандали. Знам, че се подменят делегати на Конгреса. Според мен са подменени между 60 и 70 делегати. Няма мотив за това, било решение на ръководството. Подменени са всички преброители на конгреса", разкри той.