И в този парламент "Възраждане" ще продължи да защитава България и националните български интереси, независимо от нихилизма, апатията и глупостта. Правим го и няма да спираме да го правим поради една много проста причина - ние друг народ нямаме, друга родина нямаме - добър, лош - нашият народ е нашето семейство и ние няма да го предадем никога. Ако трябва ще се бием, ако трябва ще умрем за него. Това заяви председателят на партията Костадин Костадинов в декларацията с приоритетите на "Възраждане" в 50-ото Народно събрание.

По думите му само преди 10 дни 70% от българите са избрали да останат вкъщи по време на изборния ден и така на практика са гласували вот на недоверие на собствената си държава.

"Огромната част от българския народ открито заяви, че не се интересува кой управлява държавата, кой го представлява, кой е отговорен за настоящето и бъдещето на нацията...Народът не видя достойни за своето доверие. Ето защо днес трябва да сме смирени...Искаме възмездие за онези, които доведоха нашия народ до кома", добави той.

Лидерът на "Възраждане" посочи, че за мнозинството в парламента има много малко значение кои са тези, които им гласуваха вот на недоверие.

"Те просто са ви благодарни, драги сънародници, защото с вашата пасивност вие ги бетонирате в меките столове", обърна се към обществото Костадинов.

"Категорична е нашата позиция в защита на националните граници и суверенитет. Можем да спрем кражбите, да си върнем добрите специалисти и да модернизираме системата. Ние заслужаваме ефективно и качествено управление, а не този буламач, който ни се предлага през няколко месеца", каза още той.

Лидерът на "Възраждане" завърши изказването си с цитат от стихотворението на Никола Вапцаров "Борбата е безмилостно жестока...":

"Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме!"

и с думите "Да живее България!".