Днес сме унижени от шепа лъжливи предатели, които не спират да се покланят на този и онзи господар, заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той отново призова правителството да подаде оставка. 

"Крайно време е да сложим край на лицемерието в българската политика, а България да започне да се управлява от българи, а не от национални предатели", каза Костадинов.

В декларацията той посочи няколко точки, по които изразява несъгласие с водената политика. Една от тях е за приемането на еврото. Според Костадинов финансовият министър щял да внесе в Министерския съвет за одобрение план за приемане на еврото от първи януари 2024 г. По думите му ще има и кампания, че "с еврото ще станем по-богати".

Той засегна и темата за членството на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз (ЕС). "Очевидно е, че българското правителство е подложено на натиск и по един друг много важен въпрос - приемането на РСМ в ЕС - въпрос не просто емоционален, а съдбовен за нас, българите, въпрос, от който ние, българите, няма да отстъпим", заяви лидерът на "Възраждане". Костадинов настоява да не се отстъпва от българската позиция.

Относно руския газ Костадинов заяви, че не приема, че правителството говори за по-евтин американски втечнен газ, докато "по-голяма част от европейските държави в момента рестартират икономиките си и се съгласяват да плащат газ според новите условия, поставени от Руската федерация".