Ниската избирателна активно, и то на избори 2 в 1, е много силна камбана за всички ни за недоверие, за апатия. Това е проблем за всички ни. Ще изчакаме окончателните резултати. "Възраждане" влизат в парламента и той става още по фрагментиран. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на партията.

Според нея трудното започва от утре. Тя разкри, че от партията ще бъдат диалогични. Но алармира, че докато се водят преговори, няма да има време за приеме на бюджета за 2022 г.

"В кампанията представихме план за нашите 100 дни пред България. Няма време за бюджета за 2022-а. Докато се водят разговори за правителство, е добре да сформираме единство около това да има бюджет. Ще се обърнем и към другите партии за бюджета. Окончателен анализ на изборите ще направим при официалните резултати от ЦИК. Ще положим огромни усилия по отношения на политиките като здравеопазване, енергетика. За нас като партия на първо място са програмите и политиките, когато бъдем поканени на разговори, ще подходим разумно", обясни лидерът на столетницата.

"92% от членовете на БСП са подкрепили Румен Радев. Мисля, че това му донесе позитиви. Що се отнася до нашите резултати, към този момент сме на трето място. Мисля, че позицията, която имахме в 46-ия парламент, ни помогна да нямаме този срив, какъвто имаха останалите партии на промяната", каза още Нинова и добави, че въпросът за оставката й не е бил обсъждан на съвет.

При евентуални коалиционни партньори от БСП ще отидат, след като това бъде обсъдено на Национален, както и на коалиционен съвет. Решението не било еднолично на Нинова. Тя добави, че няма да очертава и червени линии предварително.