Корнелия Нинова няма да води листата на социалистите за европейските избори през юни. Това обяви самата тя в ефира на БНТ. Лидерката на социалистическата партия уточни още, че няма намерение изобщо да става евродепутат.

"Няма ползи от влизането на България в Шенген", каза още Корнелия Нинова по повод допускането ни от Австрия само по въздух и море.

Нинова за пореден път атакува президента Румен Радев.

"Президентът атакува текстовете в Конституцията, които засягат само него", заяви лидерката на БСП. Тя даде пример с двойното гражданство и припомни, че през 2019 пред наши сънародници в Ню Йорк Румен Радев е обещал да инициира конституционни поправки за отмяна на забраната.

Соцлидерката отново обвини президента, че по време на служебното правителство назначените от него министри са уволнили 14 000 души от държавната администрация.

Нинова изреди и критиките си спрямо управляващите.

"Това не е просто мнозинство от 160 гласа, това е пълзящ диктат. Погазват се основни принципи на държавността. Готвят се да разпределят регулаторите на 3 квоти, според партиите в сглобката - ГЕРБ, ДПС и ПП, БСП няма да участва в политически пазарлък, ще предложим свои хора, които няма да бъдат депутати, а експерти", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ няма хаос в опозицията.

"Ненормалното се представя като норма, легитимира се през законите. Заявихме, че сме готови да подкрепим жалбата в Конституционния съд, заедно с "Възраждане" и "Има такъв народ", но не бяхме потърсени", допълни Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че левицата не е идеологически близка с "Възраждане".