"Няма никой над закона", написа в своя фейсбук профил премиерът Кирил Петков в същия момент, в който стана ясно, че са задържани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

Началникът на политическия кабинет на Петков Лена Бориславова потвърди новината за текущата акция. "Статусът на премиера във Facebook изразява позицията, която той заема от първия ден на управлението", коментира тя пред Нова тв.

Транспортният министър Николай Събев пусна саркастичен коментар тази вечер: "Кучето. Къде е?". Мнозина разчетоха репликата му като отговор на тази на Бойко Борисов: "Много искаха да ме сменят. Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче. Благодаря на висшите партийци, че не са се подвели. Още имате нужда от мен. Много са подли, но още имате нужда от кучето ", заяви през уикенда той, след като бе преизбран за лидер на ГЕРБ.

"Към този час българската прокуратура не е уведомена за действията по разследването", заяви пред БНТ Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Съгласно законодателството при действия по неотложност прокуратурата трябва да бъде уведомена до 24 часа.