Точно се завърнах от предизборната си обиколка в страната. Това, което ми стана ясно, е, че има един скрит вот от хора, които ни симпатизират. Те повярваха, че промяната може да дойде. Това заяви пред Нова тв лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му всичко зависи от избирателната активност в деня на изборите.

"Наше проучване показва, че имаме реален шанс да бъдем и първа политическа сила. Ние взимаме над 50 процента от допълнителния вот над тесните партийни ядра. Още сме абсолютно вярващи, че може и да сме първи. Това може да се случи, ако избирателната активност е висока. Към момента социолозите предвиждат около 3 милиона избиратели. Ако гласуват повече, над 3,2 милиона, примерно, това ще е плюс за нас", категоричен е той.

Петков подчерта, че основните приоритети в програмата са довършването на изоставени от години инвестиционни проекти в цялата страна.

"Аз искам да съм 121-ият депутат на промяната. Това е моята мечта в момента", заяви Петков в отговор на въпроса дали той ще бъде номинацията за премиер на политическата формация.

"Имаме готови имена за министри. Бихме поканили проф. Денков да остане в образованието. Имаме хора. Но няма да ги налагаме. По време на коалиционните разговори ще поставим на масата нашите имена. Може от другите партии да предложат по-добри. Ще разговаряме. Бих се радвал Асен Василев отново да е финансов министър, защото така ще съм сигурен, че той ще проследява всяка стотинка", каза още Кирил Петков.