Румен Радев е президентът, с който ще продължи промяната. Това заяви Кирил Петков - лидер на едноименната партия "Продължаваме промяната", която спечели парламентарните избори миналата седмица.

Той съобщи още, че процесът по съставянето на правителство върви прозрачно и диалогично.

Целта ще са конструктивни, детайлни преговори, които да изключат конфликти между партньорите впоследствие, заяви още Кирил Петков и подчерта, че България е активен и силен член на ЕС с натовска ориентация.

Асен Василев заяви, че от следващата седмица ще начертаят ясен, точен и конкретен план. А Кирил Петков допълни, заедно ще направим България, с която да се гордеем. 

"От вторник започваме да работим детайлно, така че да се направи ясен, точен и конкретен план, така че да направим България едно много хубаво място за живот през следващите 4 години", каза Василев.

Кирил Петков допълни: "Благодарим ви на всички и заедно ще направим България да се гордеем от нея".

В изявление във Фейсбук Кирил Петков и Асен Василев благодариха на поддръжниците на "Продължаваме промяната", които са излезли да гласуват днес.

Според Асен Василев над 90% от тях са подкрепили президента Радев, които и те двамата с Петков подкрепят.

По-рано днес, когато упражни правото си на глас в президентските избори, той коментира и преговорите по съставянето на кабинет. Вече са сформирани 18 преговарящи екипа по ключовите приоритети, по които ще се търси съгласие, каза Кирил Петков:

"Много се надявам, че ще постигаме диалогични разговори, за да видим кои са нашите общи идеи в стратегиите. За разликите ще обсъдим също. Цялата българска общественост ще може да има пълния достъп до информация как се водят преговорите. Всичко ще бъде излъчено онлайн и се надявам, че тази прозрачност ще даде и допълнителна диалогичност между страните".

При съставянето на правителство няма да се гонят срокове на всяка цена.