Не желая да влизам в цитати на когото и да е било, защото знам колко важно е да имаме редовно правителство, което си държи на ценностната система и ще заведе България напред, там, където много хора не искат да бъде. Това коментира на брифинг в парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков в отговор на думите на президента, че не очаква "целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения".

Това е, както казах - демократична, европейска държава с работещи институции, а не със служби, които се чудят какви провокации да направят, заяви бившият премиер пред журналистите. 

Той отбеляза още, че "последните дни са налице атаки срещу парламентарната република".

"Нека е ясно - България е парламентарна република, европейска държава, демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че независимо от провокациите, тези аспекти на България ще останат. Днес ще работим да има едно демократично, работещо, редовно правителство", обяви Петков, цитиран от БТА.

Междувременно Лена Бориславова от ПП написа в профила си в социалната мрежа, че "някой "бял хакер" е хакнал страницата във Фейсбук на обединителя на нацията ( и на съпругата му) и яростно пише срещу формирането на редовно правителство".

"За малко да си помисля, че президентът всъщност иска да има още свои служебни правителства... и да няма редовен бюджет", отбелязва Бориславова и продължава:

"В прокуратурата работят като бесни - за 3 седмици свършиха повече работа отколкото за 3 години. Обявена е война на парламента. Накъде?"

По думите ѝ вече е време да има съдебна реформа.

"Не бива да вярваме, че сегашната война на Гешев с политически партии и свързани с тях престъпни групи е дългосрочното решение. Защото те могат да се разберат всеки момент или да си намерят заместител, а ние пак ще трябва да сме по площадите или на избори. Докато в това време ... въZрожденските сили и радините вълнения ще продължават да стресират срещу демокрацията", посочва Лена Бориславова.

"Пиша това, осъзнавайки, че във втория мандат търсим подкрепа за кабинета именно от ГЕРБ, но! поне за момента в този парламент след тези изборни резултати друго мнозинство за съдебна реформа няма. След нови избори едва ли ще изглежда по-добре. Необходимо е редовно правителство, което да се опита да реши проблемите на страната", завършва поста си представителката на ПП.