Обвиненията не отговарят на истината, това, че Сърбия има проблеми, те са видни, не означава, че България трябва да бъде изкупителна жертва, "патица за отвличане на вниманието" от вътрешните й проблеми. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в кулоарите на парламента шпионски скандал, в който името на страната ни е замесено от сръбски депутат.

Такива неща, за които говори сръбският депутат, няма, категоричен беше той. И добави, че българските народни представители също не винаги говорят неща, имащи общо с истината. Така че в сръбския парламент всеки депутат може да си говори каквото си иска, заключи вицепремиерът.

Като член на делегацията, която ще пътува с премиера Бойко Борисов в САЩ, министърът ще участва в разговори, свързани със задълбочаване на сътрудничеството в отбраната. Споразумението за стратегическо партньорство трябва да бъде актуализирано, то е остаряло, обясни той. В практически аспект - някои американски компании проявяваха интерес и към другите проекти - инвестиции в производството на въоръжение, неща, свързани с отбраната, обясни Каракачанов. Такива инвестиции, според него, означават младите образовани хора да си намират работа у нас.

Единият от протестите срещу Валери Симеонов, заради избора му за заместник-председател на НС, бил организиран от бившите им колеги от "Атака", потвърди Каракачанов тезата на Симеонов.

За недоволството на майките попита - "Колко пъти искат да му отрежат главата. Или искаме да отнемем правото на някого да говори свободно, и, когато греши и си понесе отговорността за това, да продължим цял живот да го гоним, малко болшевишко е, смята Красимир Каракачанов.