"На тези избори ще се явим самостоятелно", обяви пред БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него България трябва да се управлява от хора, които мислят за страната. Каракачанов прогнозира, че кабинетът "Главчев", който по думите му е партийно правителство, може да управлява по-дълго от очакваното и дори да стане редовно. "Вероятно ще се търси смокинов лист", заяви лидерът на ВМРО.

Партията категорично няма да влиза в управление със сглобката, стана ясно от думите му. Каракачов се обяви срещу политиката, която се води отвън. Видно е за всички, че големите промени ще се случат след изборите в САЩ, смята Каракачанов. Светът се изправя пред глобален конфликт, убеден е той.

Той критикува промените в Конституцията, които според Каракачанов са били "на парче с цел лични интереси": 

"Промените в Конституцията и прехвалената съдебна реформа са на парче с цел лични интереси. Назначават си служебно правителство, сменят си министри, това си е партийно правителство. ГЕРБ и ДПС, които управляват в комбина, на тях им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват. Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадруват, както си искат. Тези хора показаха, че имат нужда от правителство, което ще изпълнява техните партийни задачи". 

Председателят на ВМРО разкритикува и неизгодни по думите му сделки, които бившият военен министър Тодор Тагарев е сключил: "Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и които въобще нямат връзка със здравия разум и с логичната политика. Най-вече с неговите лозунги по отношение на войната в Украйна - едни крайни позиции. Включително и премиерът Денков се изказваше от типа "ние можем и да страдаме и да понесем щети, но важното е Украйна да победи".

Според Каракачанов хората си представят българските министри и депутати като хора, които трябва да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети държави. "Имаше доста спорни въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с т.нар. бронирани машини "Страйкър Драгон", които бяха едни стари машини и ние закупихме на минимум два пъти, а бих казал и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от производство, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги снабдяваме с боеприпаси. Сделката беше сключена по времето на министър Тагарев, за 2,5 млрд. лева сделка", коментира лидерът на ВМРО. 

Той отбеляза, че по негово време като министър на отбраната по-модерни машини със защита ниво 4, противоминна защита и т.н. стрували 1,7 млрд. лв. "Тагарев похарчи тази огромна сума, вместо да инвестираме тези 2 млрд. в изграждане на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха точно това. Със сделката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лева. Екипът на министър Тагарев дори не се опита да намали цената", коментира още Каракачанов.