Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лично закара в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора, съобщи пресцентърът на партията. Карадайъ бе в един от ТИР-овете с помощи, които днес отпътуваха за Одрин от основния логистичен център на мащабната дарителска кампания на Движението в Хасково.

В града Карадайъ провери на място организацията по сортирането и транспортирането на даренията. До момента ДПС е изпратило в Турция 34 ТИР-а, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в южната ни съседка, се посочва в съобщението.

В Одрин Карадайъ се срещна с и. д. областния управител на Одрин Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.

Карадайъ изказа съболезнования от името на ДПС към близките на загиналите в ужасяващата трагедия и на място разпита от какво имат нужда стотиците хиляди бедстващи хора и отправи нов призив за дарения.

Снимка: ДПС

"В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата. Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте", призова Движението. Дарения на всеки час изпращат структурите на ДПС в страната.

Снимка: ДПС

Осмият тир от Кърджали потегли днес за Одрин, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис. Той уточни, че част от събраните помощи ще бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните трусове.

Два камиона с хранителни продукти, одеяла и отоплителни уреди тръгнаха днес от областната структура на ДПС в Шумен директно за Одрин, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Снимка: ДПС

Три камиона и четири големи буса изпрати Движението в Стара Загора. Успяхме да натоварим не малко дрехи, хранителни продукти, хигиенни принадлежности, над 400 одеяла и други завивки и още много помощи - все дарения от хора за хора. Дарения са събрани в пунктовете ни в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Гълъбово, Гурково. В процес на организация сме и в Николаево и Раднево, заявиха от ДПС в Стара Загора. В организацията участваше зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, съобщават от Движението.

Снимка: ДПС

И от Русе за Одрин отпътува първият камион с одеяла, дрехи, бебешки храни и памперси, вода и отоплителни уреди, детски легла, консерви и продукти от първа необходимост от жителите на цялата област. Благодарим на всички от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Благодарим за съпричастността, заявиха от местната организация на ДПС, цитирани от пресцентъра на ДПС.

Структурите на ДПС в Тетевен, Кюстендил и Руен също се включиха в кампанията, уточняват от пресцентъра на ДПС.

Преди това от Движението отвориха дарителска сметка в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция. Средствата ще бъдат предоставени на турската Агенция за бедствията, която ще ги разпредели според нуждите на страната.