Цвета Кирилова, бивша журналистка, която от десетина години ръководи НПО "Азбукари", вече обяви, че ще се бори за президентския пост. Тя не разкри кой я издига, но поясни в интервю за NOVA, че зад нея седи инициативен комитет, който я е насърчил.

Кирилова каза, че знае добре какви са рисковете, но даде да се разбере, че вярва в предсказанието на Ванга за русата жена, която ще вдигне България.

"Това е сбъдване на една надежда. Жената не е толкова руса, колкото със светла, духовна аура, защото българинът е духовен, светъл човек", коментира Кирилова.

"Знам къде отивам и какво искам да постигна", показа увереност кандидатката за мястото на Румен Радев.

Самата тя в момента учи "Национална сигурност". "Аз съм възпитаник на Военната академия, не е задължително президентът да бъде военен", вметна Цвета Кирилова. И жегна сегашния държавен глава: "Радев добре влезе в ролята на разделител на българското общество".

Смята още, че е добре партиите да прекарат една 10-годишна карантина, за да преосмислят поведението си.

Кирилова смята, че най-ценното й качество е да консолидира хората и призна, че все още не й е стигнало времето да се омъжи. Кирилова не издаде кой ще й бъде вицепрезидентът, каза само, че той не е познато лице, но е "висок и строен мъж".