На пресконференция във Велико Търново той посочи, че в днешния ден за размисъл е реализиран определен сценарий, в който са се включили всички политически формации, участвали в изборите.

"За мен вече е ясно, че в този сценарий участва много сериозно и българската прокуратура, за което след изборите ще сезираме Европейската комисия за категорично проследяване на всички случаи, които бяха политически ангажирани в този изборен процес", заяви Цветанов, цитиран от БТА. 
 
Според него прокуратурата е трябвало да обяви за разкритието вчера, след като го е знаела, а не в деня на размисъл.
 
Бившият вътрешен министър се оплака, че достъпът за извънредната му пресконференция е бил възпрепятстван от агресивно настроени хора.

Цветанов коментира, че тази агресивност се дължи на политически формации, които знаят, че ще изгубят изборите. По думите му демокрацията е заплашена от въпросните партии, които активно участват в сценария, наблюдаван в последните няколко седмици. Той добави, че му е обидно от това, предаде "Фокус".

По повод откритите 350 000 бюлетини Цветанов заяви:
"Има компетентни органи, които ще трябва да се произнесат. Има технологичен брак, който винаги в подобен производствен процес, има такъв процент. Има логични обяснения от собственика на печатницата."

На въпрос каква е връзката на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев и печатницата в Костинброд, където са намерени бюлетините, Цветанов отговори така:

"Каква е връзката на "Демакс" с един от кандидат-депутатите в 42-рото Народно събрание и дали там не се печатат протоколите за изборния процес, който ще бъде проведен утре?"

Цветанов има предвид Петър Кънев.

"Милеейки за родината, призовавам всички да отидем и да упражним правото си на глас. Недопустимо е в деня за размисъл да има сценария, който наблюдаваме. Вчера, когато се закриваше кампанията, имаше лица, които целяха сблъсък", каза още той.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че сезират ЦИК и прокуратурата, че в деня за размисъл, една медия и един журналист са си позволили да извършат набедяване в извършване на престъпление спрямо ГЕРБ. TV7 съобщи за акцията на ДАНС и прокуратурата още преди тя да излезе със съобщение.