Това съобщиха от пресцентъра на партията по повод информацията за открити нелегални бюлетини в печатница на техен общински съветник.

Първа за скандала съобщи TV7, по-късно от прокуратурата потвърдиха.

"Недопустимо е в деня за размисъл да бъде изнасяна информация по слухове и предположения от Николай Бареков и журналисти от TV7 и интернет изданието BNews.bg, и да се правят внушения от националния ефир, представляващи набедяване и грубо нарушение на изборното законодателство, както и на етичния кодекс на българските медии", се казва в съобщението.

В него се твърди още, че в деня за размисъл, след 01.00 ч., по ТV7 e било излъчено повторение на телевизионно интервю с председателя на БСП Сергей Станишев, което от ГЕРБ определят като грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс.
От партията внасят жалба и искат проверка дали е извършено нарушение на  Изборния кодекс. Настояват и да се установи дали не е извършено престъпление от горепосочените журналисти.

"Настояваме ЦИК да се произнесе публично и незабавно по горепосочените факти и обстоятелства. Настояваме и органите на прокуратурата да се произнесат незабавно“, се казва още в изявлението на партията на Бойко Борисов.