След изборите очаквам да видим, че хората ще потвърдят това, което искаме всички ние - тази страна да бъде управлявана разумно и нормално. Надявам се, че избирателите ще посочат тези, които ще донесат разбирателство и стабилност. Това каза кандидатът за евродепутат Ивайло Вълчев, заместник-председател на ИТН, цитиран от Нова.

За европейските избори се надявам, че всички, които гласуват ще изпратят не поредните чиновници, които ще се разтворят в брюкселската мъгла, а хора като тях, които имат същите възгледи и мисли, така че България да бъде равноправна с останалите страни. Това, което е важно, е дневният ред на страната ни да бъде на масата в Европа", каза Вълчев.

Той посочи, че е избрал да гласува с машина като знак, че може да нямаме доверие в тях, но гласуването трябва да върви в тази посока.

Политикът каза, че "днес е денят, в който можем да се възползваме от този дар на демокрацията, единственото оръжие, което демокрацията дава в ръцете на хората".

"Гласувайте, за да знаете, че вие участвате във всичко това. Бюлетината е мощно оръжие, не го оставяйте в ръцете на други", изтъкна Вълчев.