ПП-ДБ няма нито да заплашват, нито да дестабилизират страната, а ще поемат отговорността да продължат управлението в сглобката, защото към момента по-добра алтернатива няма. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов на брифинг за местните избори и победата в София. 

Коментарът на Иванов идва след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че сглобката се е превърнала в "пошла връзка".

"Ние взимаме решенията си с общия разум на коалицията ПП-ДБ и това, че в България в момента има управление и че все пак не се намираме в продължението на парламентарната криза, която до преди няколко месеца сериозно бележеше развитието на страната ни, е въпрос на разум и отговорност на цялата ни коалиция", подчерта депутатът и продължи:

"Тук въпросът е има ли разум насреща, защото всички може да употребяваме прилагателни, всички можем да използваме обвинения. Въпросът е дали избираме този режим, или избираме да продължим да носим тази отговорност пред страната. Резултатите във всичките им измерения показват, че тази отговорност носи негативи и цена се плаща, видимо се плаща и колегите от ГЕРБ също плащат. Режимът на говорене на г-н Борисов ясно го показва това нещо".

По думите му в момента алтернативата е страната да бъде хвърлена в продължение на парламентарната криза и се очаква решението на ГЕРБ. 

"Не очаквайте от нас да почнем в същия тон да заплашваме, да лашкаме и да дестабилизираме страната. Нека да е ясно, че когато има алтернатива и отговорен път към това да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. За момента не виждам отговорна алтернатива, на която може да се заложи", подчерта Иванов.