"И на втора инстанция вероятно ще бъдем осъдени, може би ще се намали присъдата от 20 на 10 години затвор" - това прогнозира отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която снощи беше пусната под домашен арест и започна да води предизборна кампания за евродепутат.

На свобода излезе и бившата й заместничка Биляна Петрова.

"Трябва да се направи промяна, поисках промяна в Закона за строителството, но се опитаха да ни сготвят и да ни пратят в затвора", заяви тази сутрин Иванчева от дома си пред bTV.

Иванева поясни, че бюджетът на предизборната й кампания е малък, за разлика от този на партиите. Сумата, която вчера установила, че е събрана е "около 2000 лева и това са пари от много граждани, които са дарили малки суми".

"Не е важно да има билбордове и да дадем едни милиони, каквито нямаме, а хората да ни вярват", посочи тя.

"Европа е запозната с нашия случай, тази репресия спрямо нас е с цел сплашване на хората", отбеляза още Иванчева, която каза, че се кандидатира от безсилие - защото мафията вече си има държава, прокарва си закони и това е супер опасно.

Бившата кметица уточни, че сменила адвоката си - Марин Марковски, с друг - Николай Хаджигенов, защото той приел защитата й като кауза и "се приема като народът срещу прокуратурата". Тя благодари на кантората на Марковски, която направила каквото може на първа инстанция на делото.

"Ще се борим докрай, защото сме абсолютно невинни", категорична беше Десислава Иванчева, която категорично отрича да е поискала подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.