Той отбеляза, че президентът няма никакви правомощия в областта на икономическата политика, предаде БТА.
Според Костов много лош сигнал е обстоятелството, че в страна като България се създават различия между президента и правителството.
“Президентът да е алтернатива на собственото си правителство! Никъде по света няма такова нещо”, отбеляза бившият премиер. Костов каза, че няма да коментира програмата и че е изключено президентът да вкара в дебат политиците. Това е абсурд", заяви съпредседателят на "Синята коалиция", цитиран от vsekiden.com.
Ако обаче някоя политическа сила в парламента започне да защитава тази антикризисна програма, тогава ще се включим, предупреди той.
По-рано днес президентът Първанов обяви, че ще представи в петък своите виждания за приоритетните мерки за излизане от кризата. Вчера пък бе огласен доклад на група икономисти, готвен за президента, който съдържа препоръки за радикални промени в данъчната политика.
От ДСБ настояват за програма за управление с реформи веднага в ключовите сфери - сигурността, здравеопазването, образованието, публичните услуги. Кризата иска програма за структурни промени с реформи, отбеляза Костов. По думите му, нито президентът, нито управляващите предлагат такава програма. От ДСБ посочиха, че очакват ГЕРБ да излезе със своя управленска програма и тогава ще дадат своите предложения.
Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че ще представи антикризисните мерки на правителството в сряда.