Това съобщи пред журналисти Яне Янев - председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарната етика. Първият сигнал е от Недялко Недялков - един от собствениците на вестник "Уикенд". Другите два са анонимни, като се твърди, че са от работещи в ДАНС агенти, каза Янев, цитиран от БТА. 
Иван Костов беше разкритикуван от шефа на антикорупционната комисия Яне Янев от РЗС за изнасяне на класифицирана информация заради думите му, че всъщност разработките с това име са три - "Галерия-1" срещу Димитър Радославов Златков, "Галерия-2" срещу Мартин Радославов Златков и "Галерия-3" срещу Недялко Недялков Йорданов. Вторият и третият са собственици на вестник "Уикенд", а първият е журналист в медията. Костов потвърди, че делото е стартирало по инициатива на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, а като повод посочил, че зад сайта "Опасните" стои битият журналист Огнян Стефанов, съобщи Дарик радио.
Написал съм докладна записка до председателя на парламента Цецка Цачева и част от информацията вече е предоставена от началника на секретната секция в Народното събрание, информира днес Янев.
Комисията ще поиска компетентно становище и от ДКСИ.
Когато се окомплектова цялата преписка, парламентарната комисия ще прецени дали да подаде документите до главния прокурор, или да сметне това за ненужно, като уведоми председателя на парламента и парламентарните групи, обясни Янев. Той не пожела да каже кое точно в изнесеното от Костов е класифицирана информация и посочи, че има компетентни органи, които ще установят коя информация е класифицирана.
Янев обясни, че ако се окаже, че Костов е оповестил поверителни данни, той може да понесе последствията, предвидени в НПК, конституцията, парламентарния правилник и в правилника на самата комисия за борба с корупцията и конфликта и интереси и парламентарната етика. Янев не поиска да се ангажира с отговор може ли да се стигне до снемане на имунитета на Иван Костов с мотива, че не е колегиално да изразява такова мнение.