"Ще ми бъде трудно в началото, но знам и вярвам, че когато дойде краят на този мандат вие ще бъдете удовлетворени от избора, който сте направили" - с тези думи Христо Петров - Хазарта се обърна към 27-те хиляди български граждани, които с преференциалния си вот го избраха за представител на ПП-ДБ в Европейския парламент. 

Досега коментари по същество от партийните лидери какво предстои оттук нататък, след като са ясни резултатите от вота няма, затова пък вълна от благодарности заля социалните мрежи.

Във Facebook Христо Петров също благодари на избирателите, изброявайки и какво е свършил като народен представител досега, признавайки, че в ЕП в началото може да е трудно: 

"При първите ми срещи с децата в домовете преди две години и половина говорех малко повечко, отколкото бе нужно. После се усетих и започнах повече да ги слушам, отколкото да им говоря. Това се оказа безценно училище за мен. Чуваш ги, разбираш проблемите им и се стараеш да дадеш всичко от себе си, за да помогнеш.

Същото правя последната година с всички останали хора, същото правех и в кампанията. Обикалям както София, така и цяла България, и си говоря с хората, но повече ги слушам. Това е основната причина за моя резултат в неделя. Звучи толкова просто, а е така непостижимо за мнозинството от българските политици".

Христо Петров добавя, че "уроците, научавани от нормалните хора на улицата са безценни". По думите му когато тези хора видят, че се стараеш и въпреки всичките си несъвършенства успяваш да свършиш нещо макар и малко в тяхна полза, започват да ти вярват. "Мисля, че пътят е това. Не обидих и не нападнах никого в тази кампания. Стараех се да показвам малкото, което съм свършил, както и да обясня на нормален език целите, които съм си поставил. Идеята ми за клипчетата с комичните образи бе добра, защото с тях покрай смешното успях да обясня доста истини, грижливо крити или изопачавани от повечето от така наречените български медии", добавя бъдещият евродепутат. И още:

"Относно "Продължаваме промяната" мога да кажа едно простичко нещо - това е отборът, към който аз принадлежа. Знам какво се изсипа върху нас, знам и защо. При всичките несъвършенства на този отбор той продължава да бъде онова, което смятам, че е нужно на България и на българската политика. Всичко, което се случи на тези избори, е закономерно, то е част от пътя. Урокът ще бъде чут и разбран".