"Уважаеми българи, които бяхте по площадите през 2020 година, вчера тук в парламента се създаде лигата на отвратителните - лига, комбинирала помежду си таланта на лъжците и крадците, които формираха коалиционно политическо правителство в състав ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България", подпряно от дългата и твърда ръка на ДПС в лицето на г-н Мустафа Карадайъ и г-н Делян Пеевски", заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът Станислав Балабанов от името на "Има такъв народ". "Магнитски" и "Нексо" се събраха, за да гарантират проевропейското ни бъдеще, каза още той.

"Демокрацията такъв хибриден тумор ражда за първи път. Предателството към българите от протестите е факт, защото страхът от собствената съвест е по-силен, отколкото морала", добави той. И припомни, че доскоро Кирил Петков, който "страдаше, че собств. му правителство е свалено от ГЕРБ и ДПС, а вчера "пламенно благодари на Борисов и Пеевски, че с тяхната благословия ще водят България напред, през заобиколния път за Шеннген и еврозоната", докато назначават хората си по етажите на властта. Той добави, че ГЕРБ не участват в този кабинет само с Мария Габриел. В правителството, по думите му, "има доказани кадри на ГЕРБ още от вермето на служебния премиер Марин Райков и президента Плевнелиев", констатира Балабанов. 

"Може би в скоро време на Рашков, който беше принуден да арестува Борисов, ще му се наложи да говори, че не трябва институциите ни днес да се превръщат в политически бухалки. Тревожа се и за състоянието на ръката на Божанков, която вече изсъхна, вероятно ще му трябва протеза. Съжалявам и за депутата Христо, който вече стана неволно герой на собствените си песни", каза още депутатът от ИТН.

"Правителство на страха, гузната съвест, неподадените имунитети и изгубените илюзии", заключи той. И добави, че със сигурност по време на разговорите за кабинет не са били обсъждани исканията на протестиращите от 2020 година.

"Страхът ви държи затворници", обърна се той към политическите сили зад правителството. "Вчера за едно беше прав Кирил Петков - отдавна като общество не сме в Силициевата долина, а в "Сицилиевата долина", която позволи на мафията да има собствена държава", обобщи Балабанов, като се заигра с лапсуса на Петков, направен по време на вчерашните дебати за новия кабинет.