Кабинетът на "Продължаваме промяната" няма шанс, възможност през пленарната зала да мине има само такъв с първия и третия мандат. Такава е позицията на "Има такъв народ". 

"Проектокабинетът, предложен вчера, по начина, по който изглеждаше с политическа фигура като Асен Василев, която според нас не трябва да се докосва до власт, защото той се докосна един път и "потънаха парите на държавата" - с тези екстравагантни предложения "Продължаваме Промяната" нямат шанс за реализиране на този проектокабинет. Особено като втора сила и кабинет на малцинството - това със сигурност няма да мине", заяви пред журналисти в парламента Станислав Балабанов от ИТН.

"Кабинет на малцинство от хора, които преди говореха че това са "котки в чувал", а сега казват, че най-доброто за държавата, е лицемерно и егоистично особено с кандидат за министър на финансите като Асен Василев", коментира Балабанов. Според него този човек не трябва да се сдобива с власт. "Такъв кабинет на малцинството с втори мандат при положение, че първият още не е даден, е абсурден и няма да мине", заяви Балабанов.

Според него възможностите са през първия или третия мандат. Той припомни, че за третия мандат от ИТН са казали още на консултациите при президента, че в тази ситуация са готови да го получат, ако се стигне дотам.

"ИТН ще се опитва да бъде гарант този парламент да е работещ, защото държавата има нужда от спокойствие", посочи Балабанов, цитиран от БТА. Той изтъкна, че ролята на ИТН е да осъществява контрол, да застава на страната на истината в този парламент и да го направи по възможност работещ, като ще подкрепят всички практични за обществото решения.

"Оттам нататък, възможност за правителство - носят отговорност в момента тези, които ще получат мандат след няколко дни, когато президентът прецени, разбира се, ще се водят разговори", коментира Балабанов.

В коментар за взрива до колата на главния прокурор Иван Гешев, Балабанов го определи като "брутален опит за убийство".

"Разграничавам се от личността на главния прокурор, това беше опит за покушение срещу държавна институция", повтори той вече изразената позиция на лидера на ИТН Слави Трифонов още часове след опита за покушение. По думите му, вместо да гледаме към Шенгенското пространство, сме се върнали в годините, в които "хората с анцузи" са определяли дневния ред на обществото.