"Твърде високи са темповете на инфлация в България в сравнение с останалите европейски страни и някой трябва да каже тази истина и най-вече причините, поради които това става, защото повишенията на доходите, които бяха направени, много бързо бяха изядени от тази инфлация". Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в конференция "Лекарска грешка и правила за добра медицинска и клинична практика". Форумът се провежда в Сандански и е организиран от Столичната колегия на Българския лекарки съюз.

"Важно е да има стабилно мнозинство и редовен кабинет", допълни тя. По думите ѝ има неща, които няма как да бъдат свършени от служебния кабинет, колкото и добри експерти да има в него, тъй като зависят от конкретни законодателни промени. Има и ангажименти в дългосрочен план, които е добре да бъдат поети от редовен кабинет.

Йотова изрази мнението си, че парламентарните партии са оставили впечатление у гражданите, че не желаят да правят правителство.

"Ако някой си мисли, че ще направи следващата си предизборната кампания на гърба на служебния кабинет, такива политици са срещу български народ", каза още тя, цитирана от БТА.

"Нека да бъдем оптимисти, ще има конституиран парламент следващата седмица, надявам се и стабилно мнозинство, за да се приемат най-необходимите закони, тъй като близо 22 закона чакат, без които няма да получим европейското финансиране", допълни Йотова. "Сигурно сме единствената страна, която не е изпълнила тези свои задължения и условия, това е голяма отговорност и тя е на новите народни представители", каза още тя.

Според Йотова "този състав на служебния кабинет вдигна високо летвата и оставя добро наследство по отношение на стабилността, на горива и на доставки".

"И както виждате, има възможност да се направят прозрачни търгове, така че да се успокоят цените и да има предвидимост за българския бизнес, защото те научаваха за цените със задна дата, което доведе много малки предприятия до фалит", каза още вицепрезидентът Йотова.