Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че напрежението в отношенията между лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев ще повлияе на левите избиратели на предстощия вот наесен.

"Безспорно ще повлияят, защото хората недоумяват защо е тази битка на Корнелия и на още 7-8 човека от сегашното ръководство на партията", заяви Йотова в град Левски.

Според бившия член на ръководството на партията отношението на ръководството не съвпада с това на редовите членове на БСП.

"Уверявам ви, че това не е позицията на българските социалисти и моите всекидневни разговори с тях го доказват", добави вицепрезидентът.

"Според мен, колкото по-бързо спре тази война на Корнелия Нинова, толкова по-добре и толкова по-убедителни ще се резултатите на БСП на предстоящите избори", категорична е Илияна Йотова.

Според нея сега е най-опасно левите избиратели да бъдат разделяни между партията и президентската институция.

"Най-важна е убедителната кампания и добрите резултати, за да може БСП да бъде представена в управлението на страната, а не просто да бъде необходимата партия за съставяне на парламентарно мнозинство", смята още Йотова.