Представители на "Има такъв народ" (ИТН) внесоха документите си в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие на партията в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври.

Партията е събрала 4800 подписа. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов коментира пред журналисти, че хората трябва да променят нещата. "Партиите могат да тръгнат с всякакви амбиции, но всъщност решават хората", каза той и добави, че е убеден, че ИТН ще се представи добре, като подчерта, че това са първите местни избори, на които се явяват и от тази гледна точка са освободени от всякакви очаквания.

"Да му мислят ПП, които са водеща политическа партия и те трябва да печелят задължително кметове и общински съветници", допълни Йорданов.

Кандидатите на ИТН са "хора, които ще свършат работа", според Йорданов, който посочи, че приоритетите във всеки град са различни. Общото е, че "навсякъде трябва да се направи ревизия на предишното управление", защото "кражбите и полумафиотските връзки, които имат кметове и фирми, изпълняващи обществените поръчки, са публична тайна".

На въпрос за пререканията между президента и управляващите относно службите, Тошко Йорданов отговори, че "т.нар. управляващи на тяхното т.нар. национално събрание в прав текст заявиха как ще трябва да овладеят службите - законно или незаконно, за да имат собствено МВР за тези местни избори".

Снимка: БТА

"Всеки нормален човек, бил той президентът, аз или вие, би трябвало да сте възмутени от това, което казаха и от това, което всъщност изпълняват. Същите трябваше да са абонати на прокуратурата, но обвинението е част от коалиционния им партньор, който ги дундурка", коментира още председателят на ПГ на ИТН. По неговите думи "ПП и ДБ са по-брутални от ГЕРБ".

"Гнусният запис с нагло заявеното желание за промяна, законна и незаконна, както каза Асен Василев, на всякакви държавни служители и контролни органи, се изпълнява", добави Йорданов.

Снимка: БТА