Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото в момента това е най-добрият шанс, който България има. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов преди Народното събрание да гласува проектокабинета, предложен от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

"Позволете ми да изложа аргументите, с които ДБ ще подкрепи така предложения състав на кабинет. На първо място, този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото в момента това е най-добрия шанс, който България има. Да има ефективно редовно правителство. Това е изключително важно и нещо, което нас ни ангажира", заяви още той.

"Ние се радваме да подкрепим мандатоносителя, доколкото виждаме в "Продължаваме промяната", което и българските граждани видяха в тях", заяви още Христо Иванов.

Той заяви, че ДБ подкрепя и предложеното споразумение, което е постигнато от мандатоносителя в преки преговори с останалите политически формации. "Виждаме в това изпълнение на няколко много важни за нас политически цели", добави Иванов.

От парламентарната трибуна той призова главния прокурор Иван Гешев да подаде оставка. 

"Върховенството на закона зависи от това да имаме отчетен главен прокурор, г-н Гешев. Това започва с една оставка. Вашата оставка, гн Гешев. Ние трябва да я получим. Тук сте и си позволявам да се обърна към вас. Освободете България от себе си! Освободете българските прокурори от себе си! Нека да започне реформата на прокуратурата в дълбочина.", заяви Христо Иванов. 

Обвинител №1 обаче не обърна внимание на обръщението на председателя на ПГ на ДБ и гледаше към мобилния си телефон.