"Нищо особено не сме си казвали. Човекът ме поздрави и аз го поздравих. Нима е новина, че от 240 души, двама са се ръкували. Не е нищо особено" - това обясни пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов за разговора си с лидера на ГЕРБ в пленарната зала. 

Според Иванов е рано да се каже, че парламентът не може да заработи, въпреки че депутатите отново не успяха да изберат председател на Народното събрание на първото заседание. 

"Моето заключение към този момент е, че се намираме в тежко политическо разединение. Очевидно намирането на формули и механизми за разговор е трудно", каза той. Според Христо Иванов интересът към разговора между него и Борисов също говори за трудната комуникация между партиите.

"Нека да видим, когато бъде връчен първият мандат, какви ще бъдат анонсите", призова Иванов. Той самият не е участвал в консултациите за избор на шеф на Народното събрание, които се проведоха по-рано. Там е било ръководството на парламентарната група на ПП-ДБ, нейни съпредседатели са Атанас Атанасов и акад. Николай Денков.

Костадин Ангелов, Бойко Борисов, Деница Сачева от ГЕРБ по време на разговора с Христо Иванов

Снимка: БТА

Костадин Ангелов, Бойко Борисов, Деница Сачева и Христо Иванов

Снимка: БТА

Никола Минчев, Христо Иванов и Кирил Петков от ПП-ДБ с Вежди Рашидов от ГЕРБ

Снимка: БТА