Движението "Ние идваме!" призова за общо явяване на следващите избори с "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Това става ясно от позиция на съпредседателите на формацията Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, изпратена до медиите.

"Движение "Ние идваме!" категорично определя като умишлено създаден провал опитът за формиране на кабинет с третия мандат. Изцяло споделяме тревогата на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за отговорността, пред която е изправено нашето поколение. В продължение на политиката ни от последните три тура избори, проведени след протестите от 2020 г., смятаме за логично общото явяване на предстоящия извънреден парламентарен вот", пишат от "Ние идваме!".

По думите на Бабикян и Хаджигенов това ще бъде "антикорупционна коалиция, обединяваща общите възможности, капацитет и воля".

"Това е отговорният начин да се изправим с лице срещу мафиотизацията на страната, икономическата и социална криза, както и външнополитическите рискове в условията на война, водена от режима на Путин", добавят от движението.

"Ние идваме!" изразява убеждението си, че ролята на гражданите, занимаващи с политика, е първи да осъзнаят рисковете пред държавата и да вземат мерки, преди кризата да е засегнала всички граждани на България. Отговорно заявяваме, че ще предложим общо явяване на "Демократична България" и "Продължаваме промяната", като естествено продължение на усилията на гражданите, които свалиха режима на Борисов", категорични са Бабикян и Хаджигенов.

По-рано обединение за изборите с ПП поиска и съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Това е логично при много голямото електорално припокриване, което има при нас. Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни да им осигурим възможност да не се делят. Да, ще направим такова предложение", каза Иванов.