Вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов пръв отликна на апела на Слави Трифонов към министрите му за лични срещи с гражданите, които имат да споделят важни проблеми.

В деня на обявяването на новите министри лидерът на ИТН призова своите четирима да си определят един ден от седмицата, най-добре през уикенда, през който да се срещат "с всеки български гражданин, който пожелае да се види с вас, защото вие сте министри на всички и не трябва да се криете зад дебелите стени на министерствата си".

В първия работен ден на новия кабинет Гроздан Караджов съобщи, че в МРРБ ще има приемен ден и той лично ще се среща с гражданите.

"Като вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството всяка седмица ще имам приемен ден, в който граждани ще могат да ми задават въпроси и да обсъждат проблеми от компетентността на министерството. Тази седмица срещите ще са на 18 декември, събота, от 9:00 часа до 13:00 часа, в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (гр. София, ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 17-19)", написа в профила си в социалната мрежа Караджов.

Той уточнява още, че продължителността на всяка среща с гражданите ще бъде 30 минути.

"Всеки желаещ може да запази час на телефон 02 9405430 или на имейл: press@mrrb.government.bg. Срещите ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки", уточнява лично вицепремиерът и министър на регионалното развитие.

А апелът на Слави Трифонов не се ограничи само до неговите министри от квотата на ИТН в четирипартийната коалиция.

"Ще бъда много щастлив, ако и други министри от правителството разсъждават и приемат тези идеи", призова преди дни партийният водач.