Бившият водещ от БНТ Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева са кандидатите за президент и вицепрезидент на коалицията "Национално обединение на десницата" - коалицията на Петър Москов и Цветан Цветанов и техните две партии КОД и "Републиканци за България".

Кандидатурите им бяха обявени на пресконференция. "Ние ви предлагаме обединение около ценности и каузи. Готов съм да бъда президентът, който ще търси начините за национално обединение", каза Благоев след представянето си.

Номинираната за негово вице д-р Ивелина Георгиева е била сред медиците на първа линия. Родом е от Котел.

"Нашата президентска двойка е достойна да бъде чута и е възможност да се изразят мнения, ценности и важни послания, каквито не бихме чули от никъде другаде", каза за зам. -председателят на КОД.

"Приех поканата на Национално от обединение на десницата, защото получих уверение, че ще мога свободно, директно и от първо лице да кажа истината за това, което ни се случва, такава каквато я виждам, като човек, минал през нея. Настоящата здравна криза и нейните проблеми не са медицински. Те имат нужда от ясна политическа сила и воля, както решението на енергийната криза не е на енергийните експерти", каза д-р Ивелина Георгиева и допълни, че една от основните цели ще бъде създаване на имунитет сред населението.

За целта по думите й е нужно веднага да се направи активна, разбираща страховете на хората и даваща отговори на тях кампания за доброволно ваксиниране.