Предлага се най-добрият бюджет от всички досега. Ниските доходи са проблем, но не са проблем от нашето време на управление, а и в тази посока се прави възможното за повишаване на заплатите на хората, повишаване на пенсиите. Да, доходите продължават да са недостатъчни и това е повод за недоволство, но хайде да сравняваме с предишното управление на БСП. Госпожа Нинова предлага алтернативен бюджет, но той е повече алтернативен, отколкото бюджет. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пред Нова Телевизия. Той коментира ситуацията в държавата, в парламента и настроенията в обществото.

"Не съм съгласен, че обществото не е стабилно. Всеки има право да протестира в условията на демокрация. Винаги ще има недоволни за заплатите. Но нека гледаме генерално. За две години управление Брутният вътрешен продукт е увеличен с 10 милиарда. Да погледнем в социалната сфера - отпускат се 150 млн. лв. повече за майките на деца с увреждания, отпускат се много повече средства в сферата на енергетиката. Пенсиите се увеличават с 5,7 процента. Имаме предложение за повишаване на заплатите в бюджетния сектор с 10% и с 20% заплатите на учителите. Направени са редица рейлни действия в тази посока, но наистина недоволство по въпроса с доходите винаги ще има. Ние сме се насочили към повишаване на доходите. Сега се предлага най-добрият бюджет от всички досега", добави Димитър Главчев.

"Изказването на Валери Симеонов е неприемливо", заяви Главчев. "Оставката е личен акт. Премиерът Борисов се извини", допълни той. И направи сравнение с положението, в което се е озовавал сам - да преценява дали да подава оставка. По този начин разграничи недоволството от изказването на Валери Симеонов с политическа нестабилност в държавата. "Сами виждате показателите - доверието в правителството не пада", отбеляза още Главчев.

Той бе попитан и за решението на омбудсмана Мая Манолова да пътува с автобус и влак, като приема граждани в обществения транспорт. "Госпожа Манолова е добра в пиар представянето. Иначе е хубаво да се движиш сред хората, казвам го от личен опит. Но да се движиш сред хората е нещо съвсем нормално, а не е повод да си правиш пиар", коментира депутатът от ГЕРБ.