"Днес депутатският имунитет на Бойко Борисов бе спасен от неговите довчерашни най-големи врагове", написа във Facebook бившият главен прокурор Иван Гешев. 

Повод за коментара му е гласуването за имунитета на Борисов, което трябваше да влезе извънредно в дневния ред на депутатите, да бъде обсъдено и да се гласува. Гласовете обаче не бяха достатъчно, за да се стигне вкарване на точката в дневния ред. 

72 -ма депутати от "Възраждане", БСП и БСП гласуваха "за", заедно с Радостин Василев и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Първата сила в парламента и ДПС гласуваха "против", а ПП-ДБ се въздържаха.

По думите на Гешев Народното събрание е превърнато в защитено убежище на бегълци от правосъдието.

"Не е работа на парламента да решава кой да носи наказателна отговорност, това е работа на българската правораздавателна система", пише още той.

"Жалко за всички български избиратели, които повярваха на политически измамници, подиграващи се с тяхното доверие. Време е да изметем политическия боклук", завърши Гешев, добавяйки хаштаг "Време е да изметем политическия боклук".

Гешев поиска имунитета на Борисов, докато още беше главен прокурор, като внесе на 2 юни в деловодството на 49-то Народно събрание съответното искане. То бе по предложение на Софийската градска прокуратура и в него се посочва, че по делото "Барселонагейт" е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.