ГЕРБ ще предложи правителство, защото това е наш ангажимент, отговори на журналистически въпрос на брифинг в парламента Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС).

Той посочи, че ГЕРБ имат дефинитивно сходство с "Демократична България" в много голяма част от приоритетите и политическите ангажименти, но остава същественият въпрос защо не е възможно парламентарно взаимодействие. И обясни - когато базираш цялото си присъствие в политиката на противопоставянето на другия, в един момент се стига до ситуация "имаме сходство с този, ама не можем да работим с него, защото сме се "плюли две години назад".

По думите на Дончев "Продължаваме Промяната"(ПП) са в предизборен режим заради днешното им поведение в пленарната зала при обсъждането на предложението на ДПС да се гласува с хартиена бюлетина, която да бъде сканирана с машина. За разлика от тях от ГЕРБ-СДС се опитвали необходимите за обществото закони да бъдат приети, съобщи БТА.

"Истерията вече стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от "Продължаваме Промяната" да се обявява за драматични протестни действия, едва ли не демокрацията е похитена", коментира и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. "Това, че се спекулираше в пленарната зала, извън нея, в социалните мрежи с един текст, който не беше окончателно гласуван, за пореден път показа аматьорската несъстоятелност на ПП", посочи тя.