Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски са внесли в деловодството на парламента проекторешение, с което предлагат парламентът да не работи утре 15 декември, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12 часа.

Предвижда се дневният ред за понеделник да включва проект на решение за предприемане на действия по изграждането на 7-и и 8-и блок на площадка № 2 на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД с технология АР 1000. Предлага се депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Трета точка е изслушване на министъра на културата Кръстьо Кръстев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Евгени Симеонов относно това спазен ли е законът при демонтажа на Паметника на Съветската армия в София. Предлага се да бъде изслушан министър-председателят Николай Денков относно позицията на Република България в предстоящи заседания, както и за резултатите от проведените заседания на Европейския съвет.

Точка единствена в предлагания дневен ред за вторник е второ четене на измененията в Конституцията.

Заседанието на парламента днес се провали заради протест в пленарната зала на "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ"( ИТН) - с различни мотиви. След проведения председателски съвет се установи, че не може да се възстанови нормалният ред в залата, поради което прекратявам днешното заседание, обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков. Следващото заседание ще бъде утре в 9:00 часа, добави той.