Това декларира пред 47-я конгрес на БСП Георги Кадиев, кандидат на социалистите за кмет на София, цитиран от БТА.
Кадиев каза това по повод словото на Сергей Станишев изнесено пред конгреса, в което той прогнозира, че ако БСП загуби изборите наесен, партията ще затъне, а вътрешните борби ще докарат БСП да второстепенна политическа сила

За Кадиев изборите през есента не са поредното раздаване на карти, решаване на вътрешнопартийни проблеми. Кадиев подчерта, че левицата не може да разчита на голям финансов ресурс, затова пък има богат организационен опит. В бюджета на БСП за предстоящия президентски и местен вот били предвидени общо 400 хил.лв. , по 10-15 хил. лв. за област, така че не можело да се разчита на разточителство.За да ни има отново, ни трябват победи, каза Георги Кадиев, и уточни, че участие във втория тур на кандидатите на партията в големите общини, в т.ч. София, както и на претендента за държавен глава, е една от целите на социалистите.

Припомняйки думите на Томас Джеферсън - или ще се държим заедно, или ще увиснем на въжето поотделно, Кадиев подчерта, че днес това започва да се превръща в реалност. Искам да вземем не България от ГЕРБ, а да я направим нормална държава, заяви той. Георги Кадиев декларира, че носи отговорност не само за резултатите от президентския вот, но и за местните избори.