Кандидатурата трябва да бъде потвърдена на заседание на Градската партийна конференция на 7 октомври от 17.00 часа, реши Градският съвет на БСП, предаде БТА.
Георги Кадиев обясни, че кандидатирането му е естествена стъпка в професионалното му развитие в последните години. Той посочи, че по никакъв начин не се счита за обречен в кметската битка. По думите му отговорността е много висока, защото една загуба за БСП сега ще постави партията в още по-тежка ситуация.
Поемам риска да загубя както личен имидж от тежка загуба, така и имидж за цялата БСП, заяви Кадиев. Мисля, че мога да предложа алтернатива на ГЕРБ и като разбиране какво трябва да се случи в София, и като политическа визия за развитието на града оттук-нататък, и като лични качества, добави той. Кадиев посочи, че не приема, че кандидатът трябва да бъде широкомащабен. Какво прави човек широкомащабен - да е обиколил няколко партии, попита Кадиев. Тези, които не искат да помагат, да не пречат, призова той.
Татяна Дончева поздрави Георги Кадиев за мъжеството да участва в това състезание. Тя посочи, че апатията в БСП трябва някак да се тушира, за да се помогне на Кадиев на предстоящите избори.
Красимир Премянов, лидер на Федерация "Открит форум" в БСП каза, че подкрепя кандидатурата на Георги Кадиев, но изрази разочарование от отказа на лидера на партията Сергей Станишев да участва в изборите за кмет на столицата. Имаше шанс тази битка да се превърне в битка за политическа реабилитация на БСП, заяви Премянов. За мен това предрешава въпроса и за следващото му оставане в БСП като лидер, добави той. По думите на Премянов председателят на БСП се е уплашил да участва в състезанието за кмет на София.
Градският съвет на БСП утвърди кандидатурата на Владимир Данев в частичните избори за кмет на столичния район "Илинден".