Почти нулеви са шансовете да бъде съставено правителство, коментира министърът на труда и социалната политика в оставка и член на БСП Георги Гьоков пред журналисти преди началото на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП на "Позитано" 20, предаде БТА.

На заседанието се очаква да бъде обсъдено какво да е предложението във връзка с третия проучвателен мандат до Национални съвет (НС) на левицата, който се събира утре по казуса.

Смятам, че моментът е много сериозен, за да интерпретираме каквито и да било събития или желания на когото и да било, посочи Гьоков. Той не пожела в аванс да каже каква е неговата лична позиция. Потвърди, че окончателното решение ще бъде взето утре от НС. Но уточни, че имало мнения правителството да остане и такива в обратната посока.

На въпрос дали е редно мандатът да бъде задържан, докато се реши казусът с председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Гьоков отговори, че това се определя в Конституцията, въпреки че има тълкувателно решение, но има прецеденти то да не се изпълнява. В Конституцията действително има празнота за такава ситуация, смята министърът в оставка.

Плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени много внимателно, смята Гьоков.