Категорично ГЕРБ остава опозиция в Столичния общински съвет. Бяхме избрани от гражданите да бъдем опозиция. Няма да позволим нито един лев да се харчи непрозрачно. Затова днес подготвихме доклад, в който задължаваме кмета в края на всеки месец да отчита всяко едно плащане към фирми и всеки един договор, който подписва. Това заяви заместник-председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев в "Интервюто в Новините на NOVA".

"Спасихме София от спасителите на София. Техническото решение, което приехме е за временен председател. Разумът винаги го е имало, но там, където липсваше е в най-голямата политическа група. Хората, които спечелиха изборите, от ПП-ДБ и "Спаси София", с надеждата и обещанията да я спасят трябваше да намерят мнозинство. Това не се случи. До преди десет дни те държаха на един единствен кандидат - Борис Бонев, който никога не е искал подкрепата на ГЕРБ", каза зам.-председателят.

Той подчерта, че днес ПП-ДБ и "Спаси София" не са получили политическа подкрепа за управление. "Единственото решение, което подкрепихме бе техническото такова. Благодарение на подкрепата на ГЕРБ и г-н Борисов ще поемем кръста на едно тежко решение, за да можем да продължим работа, защото в града се случват много притеснителни неща", категорично заяви Георгиев.

"След три месеца на инат, на надменно отношение, на хора, които казваха, че на всяка цена трябва да е техен председател и няма да отстъпят при никакво положение - два дни преди крайният срок и възможността от нови избори, взехме важното и необходимото решение", уточни той.