"Днес разговорите са минали доста конструктивно, вероятността за редовен кабинет е малко по-голяма. Към момента не се очертва чисто експертен кабинет - ще има политически лица", заяви пред БНТ Георги Ганев от ПП-ДБ, член на бюджетната комисия в парламента.

По думите му към момента Асен Василев остава в състава на Министерския съвет, но "всичко може да се промени след 15 минути".

"Министър, който не взема политически решения не съществува", допълни Георги Ганев.

Изтеклия запис от Националния съвет на ПП Ганев коментира така: "Подозираме, че г-н Василев е имал помощ от по-сериозни експерти. Не е спонтанно".

Според Георги Ганев удължаването на закона за бюджета е необходимо, за да може да се правят трансфери.

"Част от капиталовите разходи по Плана за възстановяване и устойчивост спокойно могат да бъдат отложени и да не бъдат правени тази година, с цел да се влезе в рамката", каза още Георги Ганев.

По-рано днес по повод на информациите, че ГЕРБ не одобряват присъствието на Асен Василев в евентуален кабинет, номинираният за премиер Денков заяви: "Освен, че не трябва да има партийни лица, трябва да има и хора, които да си свършат работата. Не е толкова лесно да може да се намери министър на финансите, който да може да свърши работа при тези трудни обстоятелства."